Duurzaamheid bij Ardo: vijf pijlers voor een gezonde toekomst

Duurzaamheid bij Ardo: vijf pijlers voor een gezonde toekomst

Bij Ardo is duurzaamheid niet zomaar een engagement; het zit in het hart van wie we zijn en wat we doen. Ardo is ontstaan uit een familieboerderij, en die diepgewortelde landbouwachtergrond blijft vandaag de dag onze duurzame aanpak bepalen, vooral op het vlak van landbouw. Opgroeien dicht bij het land heeft ons een diep respect bijgebracht voor de natuur en het belang om die te bewaren voor toekomstige generaties. Onze duurzaamheidsstrategie rust op vijf pijlers die richting geven aan ons dagelijks handelen.

1. Minimale impact op het milieu – Efficiënt gebruik van grondstoffen

We streven naar een minimale ecologische voetafdruk door het optimaliseren van onze processen. Naast het verminderen van energieverbruik, water en afval, staat circulariteit centraal: we streven ernaar om onze grondstoffen zo optimaal mogelijk te benutten en waar mogelijk de cirkel te sluiten: waterzuivering en hergebruik in fabrieken, groente afval omzetten in biogas, warmte en koude recuperatie, enzovoort.

2. Agronomie – MIMOSA+

Ardo zet volop in op de transitie naar regeneratieve landbouw. Dit vertaalt zich in ons MIMOSA+ (Minimal Impact, Maximal Output, Sustainable Agriculture) programma waarbij we bodemgezondheid, biodiversiteit en klimaatbestendigheid van gewassen willen stimuleren. Ons team van Agronomen werkt nauw samen met de landbouwers om MIMOSA+ principes te implementeren met nodige expertise en kennisuitwisseling.

3. Voedselveiligheid, kwaliteit en innovatie

Voedselveiligheid en kwaliteit zijn voor ons essentieel. We investeren continu in innovatieve processen en producten, om aan de hoogste standaarden te voldoen en in te spelen op de behoeften van onze klanten.

4. Onze medewerkers

Onze medewerkers zijn de kracht van Ardo. Veiligheid en mentaal welzijn van onze werknemers zijn topprioriteiten die ondersteund worden door diverse initiatieven en programma’s.

5. Onze community

We bouwen aan sterke en duurzame relaties met onze stakeholders, van landbouwers en leveranciers tot klanten en onderzoeksinstellingen, omdat we geloven dat samenwerking in de hele keten de sleutel tot de transitie naar een meer duurzame wereld is. Daarnaast proberen we ook terug te geven aan gemeenschappen wereldwijd, door bijvoorbeeld voedsel te doneren aan voedselbanken of vzw’s.

Samen voor duurzame smaak

Kiezen voor Ardo betekent kiezen voor kwaliteit, gemak en een duurzame toekomst. Samen met onze partners in de horeca brengen we vriesverse producten op tafel die goed zijn voor de mens met minimale impact op de planeet.

Lees hier ook ons laatste duurzaamheidsverslag: Ardo_CSR_2025