Voedselveiligheid

We zijn trouw aan onze missie om waarde voor onze klanten te creëren. Bidfood zet dan ook al meerdere jaren in op de uitmuntendheid van haar producten.

Een eerste inspanning wordt al in een zeer vroeg stadium geleverd, bij het selecteren van onze leveranciers. Ze moeten aan een uitgebreid aantal normen voldoen zodat onze klanten verzekerd zijn van het allerbeste en ze moeten ons duurzaamheidsengagement respecteren.

Medewerkers worden intern opgeleid zodat ze de strengste vereisten kennen en zich bewust zijn van het belang van een professionele kwaliteitscontrole. Dankzij een aantal efficiënte procedures beheert Bidfood alle parameters van de producten in haar assortiment, gedurende de volledige keten.

Bewaring

Bidfood garandeert haar klanten een minimale bewaarperiode bij de levering. Op enkele uitzonderingen na zijn de gegarandeerde minimale bewaartijden (in gesloten verpakking en volgens de stockagevoorschriften van de fabrikant) afhankelijk van het soort product :

  • Producten op omgevingstemperatuur : 30 dagen bij levering
  • Verse producten : 8 dagen bij levering
  • Diepvriesproducten : 30 dagen bij levering

In alle transparantie…

We willen absoluut transparant zijn naar onze klanten en verschaffen u alle productinformatie die u nodig hebt voor uw activiteiten: voedingswaarden, aanwezigheid van allergenen, aanwezigheid van GGO (genetisch gemodificeerde organismen), rendement, gebruiksaanwijzing, bewaarvoorschriften …

Al deze informatie, die onmisbaar is voor onze klanten, is 24u/24 beschikbaar via ons online bestelplatform: www.mybidfood.be/nl

Process productrecall

We worden soms gevraagd een productrecall uit te voeren, voor de veiligheid, de voedselveiligheid of als voorzorgsmaatregel, van producten die bij u geleverd werden.

In deze situatie staat een duidelijke en nauwkeurige procedure tot uw beschikking.
U wenst er meer over te weten? Aarzel niet om onze process voor het productrecall raadplegen

Certificaten

Onze leveranciers worden streng geselecteerd. Respecteren ze de normen? Zijn ze transparant? Hebben ze volledige en strenge evaluatieprocedures?

Dankzij deze criteria en procedures verkreeg Bidfood Belgium certificaten van erkende organisaties. Onze klanten zijn verzekerd van de superieure kwaliteit van onze producten.

Autocontrolegids

Een certificaat dat wordt erkend door het FAVV voor het respecteren van hygiëne, traceerbaarheid en zelfcontrole volgens de wettelijke vereisten.

IFS certificatie

Een IFS-certificering toont aan dat het gecertificeerde bedrijf geschikte processen heeft ingevoerd om de veiligheid van voedsel en producten te garanderen, en dat deze processen rekening houden met klantspecificaties en deze toepassen

Lean & Green

Lean & Green is het leidende CO2-reductieprogramma waar zowel verladers als bedrijven die binnen de logistieke dienstverlening werkzaam zijn aan kunnen deelnemen. Doel van het programma is om de CO2-emissie binnen de logistiek structureel te reduceren door slimme en efficiënte maatregelen.

Bio

Conformiteitscertificaat voor producten afkomstig van biologische landbouw

MSC (Marine Stewardship Council)

Conformiteitscertificaat voor producten uit duurzame visvangst.

ASC (Aquaculture Stewardship Council)

Certificaat voor de verspreiding van producten uit duurzame aquacultuur