Aardappelbloempjes met tartaar van haring en rode biet

Aardappelbloempjes met tartaar van haring en rode biet

  • Bereiding: 30 minuten
  • Gaartijd: 10 minuten
  • Budget: niet duur
Ingrediënten voor 4 personen:
  • 8 kleine aardappelen
  • 3 gekookte rode bieten
  • 1 grote gerookte haringfilet
  • 1 theelepel mosterd
  • 5 eetlepels olie
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • Gehakte bieslook
  • 4 theelepels zure room
  • Zout en peper
  1. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakjes van een halve centimeter. Stoom ze 10 minuten en laat afkoelen.
  2. Schil de rode bieten indien nodig en snijd ze daarna in kleine blokjes. Snijd de haring ook in kleine stukjes en meng die met de blokjes rode biet.
  3. Klop de mosterd en azijn in een kom en voeg geleidelijk de olie toe. Kruid af met peper en zout.
  4. Schik de aardappelschijfjes in 4 rozetten op een serveerschaal en schep de tartaar van rode biet en haring in het midden. Bestrooi met wat bieslook en decoreer met een quenelle zure room.
  5. Besprenkel met vinaigrette en werk net voor het serveren af met wat peper van de molen.