Aspergesoep met munt en geitenkaas

Aspergesoep met munt en geitenkaas

10 personen

Ingrediënten:

  • 500 g witte asperges
  • 500 g groene asperges
  • 2,5 l groentebouillon
  • 2,5 aardappel
  • Olijfolie
  • 2,5 ui
  • Handvol munt
  • 1 citroen (zeste)
  • Zout en peper
  • 250 g geitenkaas/feta

Bereiding:

  1. Schil de witte asperges en snij de harde uiteindes eraf. Van de groene asperges snij je enkel de onderkant weg. Versnij daarna in stukjes van 2 cm.

  2. Fruit de ui in olijfolie in een grote soeppan en bak de aardappelstukjes 2 minuten mee.

  3. Voeg eerst de witte asperges toe en giet daarna de bouillon erbij. Na 10 minuten koken, mogen de groene exemplaren erbij. Kook nog 10 tot 12 minuten verder. Voeg net voor het serveren nog de citroenzeste en de muntblaadjes toe, brokkel de geitenkaas in stukjes en garneer zowel op de soep als ernaast. Werk af met extra muntblaadjes.

Op zoek naar een diepere, nootachtige smaak? Gril de asperges dan op voorhand kort. Zo wordt de soep ook een stuk zoeter! En dat bekoort dan weer meer eters.