Buddha bowl boordevol kleurrijke, knapperige groenten

Buddha bowl boordevol kleurrijke, knapperige groenten

10 personen

Ingrediënten:

Hummusdressing

  • 375 ml zure room
  • 600 g kikkererwten (uitgelekt gewicht)
  • 2,5 tenen knoflook
  • 2,5 tl grof zout
  • 2,5 el tahini
  • 2,5 citroen (sap & zeste)

Buddha bowl

  • 375 g gekookte quinoa
  • 10 radijsjes
  • 250 g gekookte boontjes naar keuze
  • 250 g edamame
  • 250 g kerstomaatjes
  • 5 avocado’s

Bereiding:

  1. Maak de hummusdressing: mix de zure room, kikkererwten, knoflook, zout, tahini, citroenzeste en -sap met een staafmixer glad. Doe een smaakcheck! Kruid indien nodig extra bij met peper en zout.

  2. Doe de quinoa, de gesneden radijsjes, boontjes, edamame, kerstomaatjes en avocado in een bowl en voeg een lepel hummus toe.

  3. Garneer eventueel met koriander, sesamzaad of chilipeper naar smaak.

Gratis tipje: wissel je basis af! Van sobanoedels tot couscous, bulgur of zelfs bloemkoolrijst. Variatie keeps it interesting.