Chocolademousse met pruimencompote

Chocolademousse met pruimencompote

Ingrediënten voor 4 personen:
  • 200 g pure chocolade voor banketbakkerij
  • 30 g boter
  • 30 g poedersuiker
  • 6 eieren
  • 1 tl peperkoekkruiden
  • 8 pruimen
  • 40 g bruine suiker
  1. Bereid de chocolademousse: smelt de chocolade au bain-marie of in de microgolfoven. Voeg de kruiden toe en meng goed.
  2. Scheid de eiwitten van de dooiers en klop het eiwit stijf terwijl je geleidelijk de suiker toevoegt. Voeg de eidooiers toe aan de verwarmde chocolade en meng goed. Spatel vervolgens het opgeklopte eiwit erdoor. Til het mengsel daarbij op zodat de eiwitten luchtig blijven. Giet in presentatieglazen en zet 4 uur in de koelkast.
  3. Halveer de pruimen en verwijder de pit. Stoof ze in een kookpot met de suiker op een laag vuur tot ze hun vocht afgeven.
  4. Garneer de chocolademousses vlak voor het opdienen met de pruimen en hun siroop.