Gegrilde bloemkoolsalade met tahinidressing

Gegrilde bloemkoolsalade met tahinidressing

10 personen

Ingrediënten:

Bloemkoolsalade

  • 3 grote bloemkolen, in roosjes
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 bos verse peterselie, grof gehakt
  • 1 bos verse koriander, grof gehakt
  • 150 g granaatappelpitjes
  • 100 g geroosterd amandelschaafsel
  • 4 bosuitjes
  • 2 citroenen

Dressing

  • 1 citroen
  • 200 g tahini
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml koud water
  • 1 el honing
  • Zout en peper

Toppings

  • Parmaham
  • Salade
  • Krokante kikkererwten

Bereiding:

  1. Meng de bloemkoolroosjes met de olijfolie, paprikapoeder, peper en zout en bak af in de oven op 220 °C, 25 tot 30 minuten. Wacht tot ze goudbruin zijn en laat dan wat afkoelen.
    Maak de dressing: tahini, knoflook, citroensap van 1 citroen, honing en zout. Voeg het koude water langzaam toe om de gewenste dikte van de saus te verkrijgen.

  2. Maak de dressing: tahini, knoflook, citroensap van 1 citroen, honing en zout. Voeg het koude water langzaam toe om de gewenste dikte van de saus te verkrijgen.

  3. Doe de geroosterde bloemkool in een grote schaal, voeg de rest van de ingrediënten toe en scherp voorzichtig om.

  4. Leg eerst de salade op het bord, voeg daar de bloemkool aan toe en sprenkel de dressing erover. Verdeel de parmaham en de geroosterde kikkererwten over de salade.

Ideale toevoegers voor nog meer smaak: za’atar, sumak of ingelegde rode ui. Experimenteren is volledig toegestaan bij deze eenvoudige bloemkoolsalade! En hou de dressing zo lang mogelijk apart.