Gegrilde courgettes met misoglazuur en sesamzaad

Gegrilde courgettes met misoglazuur en sesamzaad

10 personen

Ingrediënten:

  • 5 courgettes
  • 6 el witte misopasta
  • 4 el sojasaus
  • 3 el honing
  • 2 el geroosterde sesamolie
  • 3 tl rijstazijn
  • 2 tl knoflookpoeder of 3 teentjes look
  • 2 el gember, geraspt
  • Boter om te grillen
  • 5 el zwarte sesamzaadjes
  • 2 lente-uitjes of een bosje koriander (afwerking)

Bereiding:

  • Maak het misoglazuur: meng de misopasta, sojasaus, honing, sesamolie, rijstazijn, gember en knoflook(poeder) in een kommetje.

  • Snij de courgettes in lange plakjes van ongeveer 1 centimeter dik en bestrooi ze met wat zout. Laat 10 minuten op een keukenpapiertje uitlekken en bestrijk daarna beide kanten met het glazuur.

  • Grill de courgettes een paar minuten in de grillpan tot ze gaar zijn. Je kan ze ook in de oven grillen op 220 °C, voor 10 tot 12 minuten, maar voeg in dat geval pas in de laatste minuten het glazuur toe om verbranding te voorkomen.

  • Serveer de gare plakjes op een schaal en druppel er nog een paar strepen glazuur over. Werk af met het sesamzaad, de gesneden lente-ui of de koriander en serveer nog wat extra in een kommetje apart.

Op zoek naar een extra crunch? Bak wat panko aan in sesamolie voor een krokante en nootachtige toets. De courgettes zijn ideaal als bijgerecht!