Gegrilde groenten met rode pesto, ricottacrème en hazelnoten

Gegrilde groenten met rode pesto, ricottacrème en hazelnoten

10 personen

Ingrediënten:

Groenten

  • 3 rode paprika
  • 3 groene paprika
  • 500 g champignons
  • 2 courgettes
  • 2 rode uien
  • 1 aubergine
  • Olijfolie

Rode pesto

  • 200 g zongedroogde tomaten
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml olijfolie
  • Verse basilicum
  • Peper

Ricottacrème

  • 500 g ricotta
  • 100 ml slagroom
  • 1 citroen (zeste)
  • Zout en peper

Toppings

  • 100 g geroosterde hazelnoten, grof gehakt
  • Verse peterselie & basilicum

Bereiding:

  1. Snij alle groenten in grove stukken, meng met olijfolie, peper en zout en grill op 220 °C in de oven. Zet een timer voor 20-25 minuten, tot de groenten een goudbruin kleurtje hebben.

  2. Maak de rode pesto door alle ingrediënten in een keukenrobot te mixen tot een grove pasta. Breng op smaak. Let op: gebruik niet te veel zout!

  3. Meng de ricotta met de room tot een gladde crème. Voeg daarna de citroenzeste, zout en peper toe.

  4. Serveer door de groenten over een groot bord te verdelen en af te werken met toefjes ricottacrème en rode pesto. Leg daarna de toppings bovenop.

Serveer met platbrood of focaccia voor een complete maaltijd! De pijnboompitten vervang je eenvoudig door walnoten, voor een meer kostenefficiënte versie van dit gerecht.