Glutenvrij bananenbrood

Glutenvrij bananenbrood

10 personen

Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 150 g amandelmeel (belangrijk!)
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 100 g maïsmeel (belangrijk!)
  • 75 g pure chocolade
  • 50 g hazelnoten
  • zout

Bereiding:

  • Verwarm je oven voor op 180 °C. Plet de bananen met een vork en voeg de eieren een voor een toe. Meng hieronder het vanille-extract.
  • Voeg hier het amandel- en maïsmeel aan toe, het bakpoeder, baking soda en zout. Meng dit met een spatel voorzichtig tot je een gladde massa krijgt.
  • Hak de chocolade en noten in kleine stukjes en spatel het door het beslag. Vet en bloem je bakvorm in en stort het beslag erin. Leg eventueel nog wat overgebleven stukjes chocolade of noten op de bovenkant.
  • Bak 50 minuten af en laat daarna even afkoelen. Goed voor 12 stukjes!

Serveertip! Wie dit bananenbrood niet standaard in plakjes bij de koffie of thee wil serveren, kiest voor een trifle: wissel kleine reepjes bananenbrood af met mascarpone en vers fruit voor een simpel, snel en heerlijk dessert.