Groentetaart met seizoensgebonden vulling en een kruidensalade

Groentetaart met seizoensgebonden vulling en een kruidensalade

10 personen
  • Ingrediënten:

Groentetaart

  • 2 rollen bladerdeeg
  • 3 rode uien
  • 3 paprika’s
  • 5 middelgrote wortels
  • 2 bosjes groene asperges
  • 6 eieren
  • 200 ml volle room
  • 150 g geraspte kaas
  • 2 tl rijm
  • Zout, peper, olijfolie

Kruidensalade

  • 2 kroppen botersla
  • 1 bosje verse peterselie, bieslook en munt
  • 500 g komkommer
  • 2 lente-uitjes
  • 1 citroen (sap)
  • 3 el olijfolie
  • Zout en peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Spreid het bladerdeeg naast elkaar over een grote rechthoekje schaal en prik gaatjes in de bodem.

  2. Snij alle groenten in stukjes, besprenkel met olijfolie, tijm, peper en zout en rooster 20 minuten in de oven tot ze beetgaar zijn.

  3. Klop de eieren los met de room en voeg kaas, zout en peper toe. Verdeel de groenten over het bladerdeeg en giet het eiermengsel hierover. Bak 35 tot 40 minuten tot de vulling stevig en goudbruin is.

  4. Werk tijdens het wachten aan de kruidensalade: hak alle kruiden grof, meng met de sla, komkommer en lente-ui. Klop de dressing van citroen, olijfolie, peper en zout en giet net voor het serveren over de salade.

Experimenteer met de kaas! Feta, blauwe kaas, cheddar … De combinatie met de groenten en de kruidensalade biedt heel wat mogelijkheden.