Krokant filodeeg korfje met gemarineerde garnalen en komkommer

Recept:
Bereidingstijd: 25 minuten
Kooktijd: 10 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 vellen filodeeg
  • 12 gekookte, gepelde garnalenstaarten
  • 1 komkommer
  • 1 kleine rode paprika
  • Olijfolie
  • 1 el sesamolie
  • 1 limoen
  • 1 el honing
  • Sesamzaad
  • 1 tl zoute sojasaus
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 50 g grofgehakte pinda’s

Bereiding:

  1. Maak de marinade: pers de limoen uit. Meng in een kom het limoensap met de honing, sesamolie, 3 el olijfolie en de sojasaus. Zet apart.
  2. Was de komkommer en snijd hem met een mandoline in dunne plakjes en linten.
  3. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd hem in dunne reepjes.
  4. Marineer de garnalen, komkommer en paprika in de helft van de marinade.
  5. Bestrijk 2 vellen filodeeg met olijfolie. Leg ze op elkaar in een muffinvorm zodat de bodem en zijkanten bedekt zijn. Herhaal dit voor de overige 3 korfjes. Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. Laat afkoelen.
  6. Haal de korfjes uit de vorm. Vul ze met de garnalen, komkommer en paprika. Bestrooi met pinda’s en sesamzaad.
  7. Serveer direct met de rest van de marinade apart erbij.
Krokant filodeeg korfje met gemarineerde garnalen en komkommer