Pasta ovenschotel met ragout en mozzarella

Pasta ovenschotel met ragout en mozzarella

Ingrediënten voor 4 personen:
  • 400 g penne
  • 400 g gehakt
  • 800 g tomatenpulp
  • 1 oignon
  • 100 g geraspte parmezaan
  • Olijfolie
  • 3 bollen mozzarella
  • Tijm
  • Zout en peper
  1. Bereid de saus: pel en snipper de ui. Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en voeg de ui, het vlees en de tijm toe. Bak 10 minuten en werk het vlees los met een vork. Voeg de tomatenpulp, zout en peper toe. Dek af en laat ongeveer 25 minuten sudderen op een laag vuur.
  2. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, voeg toe aan de saus en meng.
  3. Snij de mozzarella in stukjes. Verwarm de oven voor op 190 °C (th. 6/7).
  4. Meng de pasta met de helft van de mozzarella in een ovenschaal. Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en de overgebleven mozzarella. Zet 25 minuten in de oven.
  5. Garneer met basilicumblaadjes en dien op.