Romige currysoep met kikkererwten en spinazie

Romige currysoep met kikkererwten en spinazie

(voor 2 personen)

Ingrediënten

  • Scheutje olijfolie (Bidfood)

  • 1 kleine ui, fijngesneden

  • 1 teentje knoflook, fijngehakt

  • 1 theelepel verse gember, fijngehakt

  • 1 eetlepel rode currypasta (meer naar smaak)

  • 250 ml groentebouillon (Bidfood)

  • 200 g tomatenblokjes (uit blik, Bidfood)

  • 1 blik kikkererwten (400 g, uitgelekt en afgespoeld), Bidfood

  • 200 g diepvries spinazie (ontdooid), Bidfood

  • 1 blik kokosmelk (400 ml)

  • Sap van een halve limoen

  • 1 theelepels sojasaus

  • Zout en zwarte peper naar smaak

  • Verse koriander voor garnering (optioneel)

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een ruim pan op een middelhoog vuurtje.

  2. Voeg de ui toe en bak deze tot het glazig wordt.

  3. Voeg de knoflook en gember toe en bak nog een minuutje mee.

  4. Roer de currypasta erdoor en bak dit 1-2 minuten.

  5. Giet de groentebouillon en tomatenblokjes toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook en laat het 5 minuten op een laag vuurtje koken.

  6. Voeg vervolgens de kikkererwten en de spinazie toe. Roer alles samen en laat nog eens voor 7 minuten ongeveer sudderen.

  7. Giet de kokosmelk erbij en laat de soep op een laag vuurtje nog 5 minuten zachtjes koken.

  8. Breng op smaak met zout en zwarte peper en werk af met het sap van de limoen.

  9. Serveer de soep en werk af met verse koriander (optioneel). Heerlijk met (naan) brood.