Scholrolletjes met selderij en zeekraal

Scholrolletjes met selderij en zeekraal

10 personen

Ingrediënten

Voor de schol

  • 20 scholfilets (ontveld, zonder graat)
  • 250 g zeekraal
  • 50 g boter
  • 1 citroen
  • Zout en peper

Voor de selderpuree

  • 1 kg selderij
  • 200 ml room
  • 50 g boter
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Was de selder goed en snij 800 gram in grove stukken. Kook de selderstukken in licht gezouten water tot ze volledig zacht zijn. Pureer ze daarna met de room en boter tot een heldere puree. Kruid af met peper en zout. Snij de resterende selder in blokjes en kook die beetgaar.
  2. Bestrooi de scholfilets met peper, zout en citroen.
  3. Blancheer de zeekraal twee minuten. Leg een klein bosje zeekraal op elke filet en rol de vis op. Bind vast met een touwtje of visdraad. Hou zeker nog wat zeekraal over om mee af te werken.
  4. Doe wat boter in een grote ovenschaal en plaats de rolletjes rechtop. Schuif in de oven op 180 °C, voor 15 tot 20 minuten.

Serveertip! Ga voor wat crunch in dit gerecht met licht geroosterde pijnboompitten of amandelschaafsel.