Springrolls met gerookte eendenborst

Springrolls met gerookte eendenborst

10 personen

Ingrediënten:

  • 225 g sobanoedels
  • 250 g shiitake
  • 5 el arachideolie
  • 250 g aspergepunten
  • 2,5 el wit sesamzaad
  • 10 el sojasaus
  • 2,5 el pindakaas
  • 2,5 el sesamolie
  • 7,5 el limoensap
  • 40 rijstvellen
  • 40 g verse koriander
  • 200 g jonge bladsla of spinazie
  • 250 g (koude) gerookte eendenborstfilet

Bereiding:

  1. Bereid de noedels, snij de shiitake in plakjes en wok deze in 2,5 el arachideolie met de aspergepunten. Voeg het sesamzaad en 2,5 el sojasaus toe. Laat afkoelen!

  2. Meng de overige arachideolie en de sojasaus met de pindakaas, sesamolie en 5 el limoensap. Voeg dit gemixte mengsel bij de koude noedels en de groenten.

  3. Maak een rijstvel goed nat, leg een blad sla en koriander in het midden en voeg wat gerookte eendenborstfilet toe. Schep er daarna 2 el noedels op. Vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Serveer wat sojasaus met limoen apart in een kommetje om te dippen.

Dit recept is een perfecte ‘groentjesopwerker’: gebruik overgebleven wortel, kool of andere knapperige groenten uit de frigo’s om de springroll mee te vullen. De ideale veggie snack!