Vanillewafel Aardbeien Parfait

Vanillewafel Aardbeien Parfait

(voor 2 personen)

Ingrediënten

  • 4 kant-en-klare melkwafels (Bidfood)

  • 200 ml slagroom

  • 16 g suiker (ongeveer 2 eetlepels)

  • 150 g verse aardbeien

  • 2 eetlepels aardbeienjam (Bidfood)

  • 30 g walnoten (Bidfood)

  • Enkele blaadjes verse munt

Bereiding

  1. Giet de slagroom in een ruime kom en voeg de suiker geleidelijk toe.

  2. Klop de slagroom met behulp van een garde of een mixer tot stevige pieken. Dek af en zet even opzij in de koelkast.

  3. Snijd vervolgens de aardbeien in kleine stukjes en zet even opzij.

  4. Snijd de melkwafels in grove stukjes en hak de walnoten grof.

  5. Neem twee glazen of schaaltjes en begin met een laagje van de gesneden wafels.

  6. Voeg een flinke lepel slagroom toe en leg hier wat stukjes aardbei op en een halve eetlepel aardbeienjam. Herhaal deze laagjes tot alle ingrediënten op zijn.

  7. Strooi de gehakte walnoten over de bovenkant en werk af met een paar extra aardbeienstukjes en een blaadje verse munt.

  8. Laat 10-15 minuten opstijven in de koelkast en geniet!