Verkwikkende erwtengazpacho met komkommer

Verkwikkende erwtengazpacho met komkommer
10 personen

Ingrediënten:

  • 5 komkommers
  • 2,5 ui
  • 2,5 limoen (+ extra voor afwerking)
  • 500 g doperwten
  • 1,25 groene paprika
  • 8 takjes verse munt
  • 750 ml koude groentebouillon
  • 5 el olijfolie
  • IJsblokjes

Bereiding:

1️. Start met het marineren van je komkommers, ruim op voorhand. Spoel de komkommers af en schil de ui. Snijd ze daarna in grove stukken en meng met de limoen en een snuf zeezout. Zet een uurtje weg.

  1. 2. Haal de doperwtjes (indien nodig) uit de schil en blend samen met het komkommermengsel, de paprika, olijfolie en munt in de blender.
  2. 3. Leng dit mengsel aan met de bouillon en de ijsblokjes en mix daarna grondig. Breng op smaak met peper en zout!
  3. 4. Serveer in kleine glaasjes of een diep bord en garneer met een schijfje limoen of wat verse munt.

Extra tip voor de chef? Voor wie het nog wat feestelijker mag, voegt verkruimelde feta of geroosterde pompoenpitjes toe.