Bloemkool Alfredo

Bloemkool Alfredo

Bloemkool Alfredo is een heerlijke vegetarische variant van het populaire gerecht Kip Alfredo. Waar Kip Alfredo traditioneel kipfilet bevat die wordt geserveerd met een romige Alfredo-saus over pasta, vervangt Bloemkool Alfredo de kip door bloemkoolroosjes.

Hierdoor wordt het gerecht volledig vegetarisch, terwijl de romige en rijke smaak van de saus behouden blijft.

Ingrediënten

  • Scheutje olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 volle eetlepels ui, versnipperd
  • ½ theelepel cajun kruiden
  • 30g pijnboompitten
  • Scheutje verse citroensap
  • Zout en zwarte peper
  • 250g bloemkool, diepvries vers
  • 350ml volle melk
  • 400g linguine of een pasta naar keuze
  • Extra pijnboompitten
  • Handjevol verse peterselie, fijngehakt

Bereiding

  • Kook alvast de linguine gaar in gezouten water. Houd na het koken van de pasta 2 pollepels pastawater apart.
  • Verhit een ruime pan met olijfolie en voeg hier de plakjes knoflook aan toe. Bak ze op een laag vuurtje zodat de knoflook niet zal verbranden.
  • Voeg daarna de ui toe, de cajun, pijnboompitten, verse citroensap, zout en zwarte peper. Bak glazig voor 2 minuten.
  • Voeg daarna de bloemkool toe en laat het geheel voor 5 minuten bakken op een laag vuurtje.
  • Giet vervolgens de melk erbij en laat koken met de deksel erop voor 15 à 20min of tot de bloemkool gaar en zacht is.
  • Doe vervolgens alles met een pollepel in de blender en mix samen tot een romige saus.
  • Giet de saus in een pan en voeg hier de 2 kleine pollepels van het pastawater toe.
  • Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en meng alles samen.
  • Servez et garnissez de persil frais et de pignons de pin grillés.