Volkoren rigatoni met porcini-paddenstoelen en blauwe kaas

Volkoren rigatoni met porcini-paddenstoelen en blauwe kaas

10 personen

Ingrediënten

  • 1 kg volkoren rigatoni
  • 100 g walnoten
  • 1 kg porcini-paddenstoelen
  • 5 teentjes knoflook
  • 250 g blauwe kaas
  • 600 g bimi broccoli
  • 250 g mascarpone
  • 4 sjalot
  • 10 tl mosterd
  • 2 groentebouillonblokjes

Bereiding

  1. Kook de rigatoni tot ze beetgaar zijn en snij de bimi in stukjes van vijf centimeter. Kook deze ook mee bij de pasta, drie tot vijf minuten. Bewaar 100 ml kookvocht.
  2. Snipper de sjalot, pers de knoflook fijn en snij de paddenstoelen in behapbare stukken. Voeg toe aan een pan met wat olijfolie en bak op. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verlaag het vuur en voeg de mascarpone, de bouillonblokjes en het kookvocht toe. Zet het vuur terug hoger en laat een minuutje inkoken. Voeg de blauwe kaas in stukjes toe en laat deze goed indikken in de saus. Voeg nu de pasta en bimi toe en meng goed.
  4. Schep in een mooie kom en voeg wat stukjes walnoten toe voor een extra crunch!

Kooktip! Gebruik je gedroogde porcini in plaats van verse? Week ze dan in warm water en gebruik het weekwater als extra bouillon voor de saus. Voor een intense umami-smaak.