Thaise mosselen met rode curry

Thaise mosselen met rode curry

10 personen

Ingrediënten

  • 10 kg mosselen
  • 2,5 rode chilipepers
  • 2,5 cm verse gember
  • 5 lente-uitjes
  • 2,5 limoenen
  • 7,5 el rode currypasta
  • 2,5 el vissaus
  • 3 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 2,5 stengels citroengras
  • 5 el koriander
  • 1 l kokosmelk
  • 2,5 el rietsuiker

Bereiding

  1. Doe enkele voorbereidende (snij)werken. Spoel de mosselen goed schoon, pel en snipper de ui en knoflook, rasp de gember, snij de lente-ui in ringen, kneus het citroengras en hak de chilipepers – zonder zaadjes – in ringetjes.
  2. Fruit de ui glazig in een grote pan met wat arachideolie, voeg de knoflook, gember en het citroengras toe. Roerbak een minuut.
  3. Voeg hierna de currypasta toe en laat een minuutje intrekken. Meng hieronder de kokosmelk, de vissaus en de rietsuiker – laat de saus vijf tot tien minuten goed indikken.
  4. Doe hier nu de mosselen bij en dek af tot ze open gaan door de stoom. Af en toe even omscheppen! Verwijder hierna het citroengras en haal de pot van het vuur. Werk nu af met gehakte koriander, de chilipeper en de lente-ui. Knijp een limoen uit over de mosselen en serveer de rest in kleine stukjes apart om nog extra toe te voegen naar smaak.

Serveertip! Smaakt heerlijk met een simpel stuk (geroosterd) brood of een portie gekruide, gestoomde jasmijnrijst. Ideaal om alle restjes saus mee weg te werken.