UFS – Droge voeding: duurzaam en vol smaak

Droge voeding: duurzaam en vol smaak

Carl Heinrich Knorr zocht in 1838 een manier om fabrieksarbeiders in Duitsland goed en gezond te laten lunchen. Bijna 200 jaar later zorgt de Knorr-familie nog altijd dat jij als chef dag na dag voedzame en smaakvolle gerechten serveert. De beproefde, natuurlijke kooktechniek? Verse groenten en kruiden drogen.

Elke dag voedzame en smaakvolle gerechten

Goed eten toegankelijk maken voor iedereen: dat was de missie van Carl Heinrich Knorr. Hij experimenteerde in het begin van de 19de eeuw met het drogen van groenten en kruiden. Zo legde hij de basis voor de droge soepen van nu. Zonen en opvolgers Carl en Alfred Knorr breidden het aanbod in 1873 verder uit, met de iconische bouillonblokjes en uiteenlopende soepmixen op basis van gedroogde en gemalen groenten, peulvruchten en kruiden.

Natuurlijke manier om voedsel te bewaren

Voedsel drogen is al eeuwenlang een manier om het langer te kunnen bewaren zonder conserveringsmiddelen. Want door water weg te halen, is voeding veel minder vatbaar voor bacteriën en schimmels. En er zijn nog meer voordelen:

  • Voedzaam: in het drogingsproces blijft de voedingswaarde behouden, en is de smaak nog intenser. Ook de geur en de kleur blijven bewaard.
  • Goedkoper transport: gedroogde voeding weegt minder en neemt veel minder plaats in. Zo is het transport ervan ook minder vervuilend.
  • Minder voedselverspilling: bij het droogproces verwerkt Knorr Professional zo veel mogelijk van de groenten. Loof en schillen worden opnieuw gebruikt om de velden te bemesten.

Minder voedselverspilling

Ook jij wint bij gedroogde groenten en kruiden. Met de kruidenpasta’s van Knorr Professional ben je het hele jaar door zeker van dezelfde smaakintensiteit. En dankzij de soepen en sauzen in poeder heb je veel minder groenteafval. Je doseert makkelijker en je wint tijd voor extra culinaire creativiteit.

Soepen, sauzen, kruiden

Als chef kies je bij Knorr Professional uit honderden poederproducten om mee aan de slag te gaan in je keuken. Van jus, bouillons en fonds over sauzen tot veloutés en groentesoepen. Je gebruikt ze als kant-en-klaar product of als basis voor je signatuurrecept.

Het geheim van Knorr Professional

Jouw lat ligt hoog, en dat verwacht je ook van de producten waarmee je werkt. Daarom gebruikt Knorr Professional alleen kwaliteitsvolle, verse basisingrediënten. Ze worden geteeld in goede grond en met de juiste hoeveelheid water. En ze worden geoogst op precies het juiste moment. Door de tijd tussen oogsten en drogen zo kort mogelijk te houden, blijft de smaak en kwaliteit maximaal bewaard.