Appel-seldersalade met avocado en walnoten

Appel-seldersalade met avocado en walnoten

10 personen

Ingrediënten:

  • 6 appels
  • 500 g bleekselderij
  • 5 rijpe avocado’s
  • 200 g walnoten, grof gehakt
  • 100 g rozijnen
  • 3 citroenen
  • 300 g zure room
  • 5 el mayonaise
  • Zout en peper
  • Verse basilicum

Bereiding:

  1. Meng de appelblokjes met het citroensap zodat ze niet verkleuren. Voeg daarna de selder in kleine stukjes toe. Meng hieronder de avocado in stukjes.

  2. Maak de dressing: zure room, mayonaise, peper en zout. Roer hier de rozijntjes door. Meng onder de appel, selder en avocado en voeg de walnoten toe.

  3. Garneer met verse basilicum en breng verder op smaak met peper en zout.

Serveertip! Voeg de avocado pas toe net voor serveren voor een mooie groene kleur. En rooster de walnoten voor extra crunch en een diepere smaak.