Kakisalade met kikkererwten, bloedsinaasappel, avocado en microgroenten

Kakisalade met kikkererwten, bloedsinaasappel, avocado en microgroenten

10 personen

Ingrediënten:

Salade

  • 5 rijpe kakivruchten
  • 500 g kikkererwten
  • 4 bloedsinaasappels
  • 5 avocado’s
  • 100 g microgroenten (kiemgroenten zoals tuinkers, broccoli- of radijskiemen)
  • 2 rode uien
  • Geroosterde noten + granaatappelpitjes om af te werken

Dressing

  • 100 ml olijfolie
  • 3 el balsamico
  • 1 citroen (sap)
  • 1 tl honing
  • 1 el mosterd
  • Zout en peper
  • Optioneel: 1 tl geraspte gember (pikant!)

Bereiding:

  1. Mix alle ingrediënten voor de dressing. Proef goed! Laat de saus even staan zodat de smaken zich goed vermengen.

  2. Snij de kakivruchten, de bloedsinaasappel, avocado en ui.

  3. Meng in een grote schaal de kikkererwten, ui, kaki en bloedsinaasappel en voeg de dressing voorzichtig toe. Voeg de avocado net voor serveren toe. Werk af met de microgroenten, granaatappel en geroosterde noten!

Mis je een romige touch? Voeg dan wat feta toe! Een stukje gerookte zalm maakt het gerecht ook volledig af en geeft het wat meer body.