Risotto met kruiden en verse geitenkaas

Recept:

Bereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 g arborio- of carnarolirijst
  • 1,2 liter hete groentebouillon
  • 15 cl droge witte wijn
  • 2 sjalotten
  • 20 g boter
  • 60 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 grote bos verse kruiden (peterselie, kervel, dragon, basilicum…)
  • 5 cl olijfolie
  • 4 verse geitenkaasjes
  • Gegrilde uien
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Pel en snipper de sjalotten.
  2. Rits de blaadjes van de kruiden. Hak een klein handje kruiden fijn voor de afwerking en mix de rest van de kruiden met de olie, wat zout en peper. Zet apart.
  3. Bereid de risotto: verwarm de bouillon. Smelt 20 g boter in een pan. Voeg de sjalotten toe en laat ze glazig worden zonder te kleuren. Voeg daarna de rijst toe en roer 3 minuten zodat hij glazig wordt. Giet de witte wijn erbij en breng al roerend aan de kook. Voeg vervolgens geleidelijk de hete bouillon toe terwijl je blijft roeren, tot de rijst gaar is (ongeveer 20 minuten). Breng op smaak met zout en peper.
  4. Haal de pan van het vuur, voeg de kruidenolie en 50 g Parmezaanse kaas toe. Meng goed.
  5. Serveer de risotto meteen op borden, leg in het midden een vers geitenkaasje en garneer met gegrilde uien en fijngehakte kruiden. Onmiddellijk opdienen.
Herb risotto with gratinated goat's cheese