Spinazie stamppot met teriyaki scampi

Spinazie stamppot met teriyaki scampi

Spinazie stamppot met scampi teriyaki is een heerlijke variant op de traditionele Hollandse stamppot. In dit gerecht wordt de romige aardappelpuree gemengd met verse spinazie, wat een lekkere én gezonde toevoeging is. De toevoeging van scampi’s die zijn gemarineerd in zoete teriyaki-saus voegt een zoete smaak toe aan het gerecht. Het is een heerlijke twist op een klassiek gerecht, dat zeker de moeite waard is om te proberen voor liefhebbers van zowel Hollandse kost als internationale smaken.

Ingrediënten

  • 3 à 4 grote aardappelen
  • Diepvries spinazie
  • Klontje boter
  • Zout en zwarte peper
  • Nootmuskaat
  • Geraspte mozzarella
  • Scheutje melk
De scampi teriyaki:
  • 400g scampi’s
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel boter
  • 3 eetlepels honing
  • 60ml teriyaki saus
  • 5 teentjes knoflook, fijngehakt
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel chilivlokken
  • Snufje zout
  • Handjevol verse peterselie, fijngehakt

Bereiding

Voor de spinazie stamppot:
  • Kook de aardappelen gaar en bak de spinazie in een pannetje. Laat het vocht van de spinazie daarna goed uitlekken(indien nodig).
  • Giet de aardappelen af en stamp met de spinazie, boter, geraspte mozzarella, scheutje melk, zwarte peper, zout en nootmuskaat tot een smeuïge puree.
Voor de scampi teriyaki:
  • In een kom meng je de fijngehakte knoflook, de teriyakisaus, de honing, de paprikapoeder, de chilivlokken en het zout.
  • Voeg hieraan de ontdooide scampi’s toe en meng. Laat marineren voor minimaal 30minuten.
  • Verhit een ruime pan met wat olie en boter. Bak hierin de gemarineerde scampi gaar.
  • Serveer bovenop de spinazie stamppot en giet het sausje eroverheen. Werk af met fijngehakte koriander/peterselie.