Roerbak met kip en chinese groenten

Roerbak met kip en chinese groenten

Een roerbak met Chinese groente en kip is een veelzijdig gerecht dat snel, eenvoudig en erg lekker is. De diversiteit aan groenten die gebruikt worden in de China-mix maakt dit gerecht geschikt voor allerlei smaakcombinaties. Door de groenten te roerbakken behouden ze hun verse smaak en knapperige textuur, waardoor elke hap een feestje is! Dit gerecht is ideaal voor wie op zoek is naar een snelle en smaakvolle maaltijd zonder al te veel gedoe in de keuken.

Ingrediënten

  • 300g kipfilet, in blokjes gesneden
  • 1 volle eetlepel maïzena
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel chilivlokken
  • ½ theelepel zout
  • Scheutje zonnebloemolie
  • 2 volle eetlepels ui, versnipperd
  • 250g groenten, China-mix
  • 3 teentjes knoflook, grofgehakt
  • 1 theelepel sojasaus, gezouten
  • 1 volle eetlepel oestersaus
  • ½ theelepel sesamolie
  • Handjevol lentui, grof gesneden
  • 250g basmati rijst
  • Klein handjevol sesamzaadjes, geroosterd

Bereiding

  • Doe de kipfilet in een ruime kom en voeg hieraan de maïzena, de paprikapoeder, de chilivlokken en het zout. Meng alles goed en laat voor minimaal 30 min marineren.
  • Verhit een ruime pan met de zonnebloemolie en bak hierin de gemarineerde kip gaar.
  • Haal de kip uit de pan en voeg extra olie aan dezelfde pan toe.
  • Bak hierin de ui glazig.
  • Voeg vervolgens de China groente mix toe en de knoflook. Bak alles op een hoog vuur voor een aantal minuten. De groenten dienen nog krokant te blijven.
  • Voeg de gebakken kip terug hierbij en giet de sojasaus, de oestersaus en de sesamolie toe. Roer alles door elkaar.
  • Garneer met de verse lente ui.
  • Serveer de rijst op een bord en schep hierop de kip samen met de roerbak groenten.

Werk af met extra verse lente ui en de geroosterde sesamzaadjes.