Koolrabisoep met appel en amandelen

Koolrabisoep met appel en amandelen

Ingrediënten voor 4 personen:
  • 1 kleine koolrabi
  • 2 aardappelen
  • 1 el olijfolie
  • 4 sjalotten
  • 1 appel
  • 2 el gehakte amandelstukjes
  • 20 g boter
  • 1 el bruine suiker
  • 75 cl groentebouillon
  • Zout en peper
  1. Verwijder de ‘ribben’ en de eerste paar bladeren en snijd de koolrabi in blokjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Pel en snipper de sjalotten.
  2. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in plakjes.
  3. Verhit de olie in een braadpan, voeg 2 gesnipperde sjalotten toe en fruit ze zonder dat ze bruin worden. Voeg de groenteblokjes toe, breng op smaak met zout en peper en meng goed. Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat 30 minuten afgedekt doorkoken op een laag/matig vuur.
  4. Bak ondertussen de appel en 2 gesnipperde sjalotten goudbruin in een pan met de boter en bruine suiker. Rooster de amandelen.
  5. Controleer of de groenten gaar zijn en laat indien nodig nog even koken. Giet een beetje van de kookbouillon af en mix met een staafmixer tot het geheel een fluweelzachte textuur heeft (voeg indien nodig meer bouillon toe, afhankelijk van de gewenste textuur).
  6. Verdeel de soep over de borden en garneer met de sjalotsnippers, appelschijfjes en amandelstukjes net voor het opdienen.