Tonkatsu sando

Voor 10 personen

Ingrediënten
 Voor het broodje
  • 20 sneetjes wit brood
  • 10 lapjes varkensspiering (iets dikker gesneden dan normaal)
  • 250 g bloem
  • 5 eieren (losgeklopt)
  • 250 g panko
  • Kewpie (Japanse mayonaise)
  • 250 g witte kool
  • Neutrale olie
  • Peper en zout
 
Voor de tonkatsu-saus
  • 2,5 theelepels mosterdpoeder
  • 600 ml ketchup
  • 300 ml worcestershiresaus
  • 10 theelepels sojasaus
Bereidingswijze
  1. Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom tot een gladde structuur.
  2. Paneer de schnitzels met bloem, losgeklopt ei en panko. Voeg zout en peper toe aan de bloem voor extra smaak. Hoe meer panko je gebruikt, hoe knapperiger de tonkatsu!
  3. Frituur de schnitzels tot ze bruin en gaar zijn. Dikke plakken vragen 10 tot 13 minuten. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
  4. Beleg het brood met de Japanse mayonaise, schnitzel, tonkatsu-saus en witte kool. Serveer compact in een papiertje of doosje.
 
Tip: Mag het wat pikanter? Gember zorgt voor een spicy toets in je saus.