Venezolaans broodje arepa

Venezolaans broodje arepa

10 personen
Ingrediënten
  • 750 g voorgekookt (wit of geel) maïsmeel
  • 1,25 l water
  • 2,5 tl zout
  • Plantaardige olie
  • Benodigdheden: koekenpan
Bereiding:
  • Giet het water in een grote kom en voeg het zout en het meel geleidelijk aan toe.
  • Kneed de massa tot een glad deeg en laat drie minuten rusten.
  • Verdeel het deeg in tien gelijke porties, vorm van iedere portie een kleine bol en maak er met je handpalm een schijf van tien centimeter doorsnede van.
  • Bak de broodjes op middelhoog vuur in de plantaardige olie. Vijf tot acht minuten per kant tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Snij de arepa’s open, laat stevig afkoelen en serveer met frisse ingrediënten of als bijgerechtje bij curry’s of soepen.
 
Tip! Venezolanen vullen de broodjes zelf graag met gesmolten kaas, chorizo, bruine bonen of draadjesvlees. Lekker sausje erop et voilà!